Utrustning

Ljusordern är ett medeltidsinspirerat lajv, vilket innebär att vi satsar på att allt vi använder under lajvet, från kläder till matskål, kan se ut att komma från den tidsperioden. Lajvet är samtidigt med lägre krav på historisk korrekthet, som nybörjare behöver du inte känna enorma krav på utrustning. Det är naturligtvis helt okej att bära glasögon under lajvet och ha moderna underställ som inte syns under lajvkläderna.

Som Ljusväktare kommer du att få låna följande saker:

– Långärmad ylletunika med Ljuväktarsymbolen på
– Rep att ha som bälte
– Vapen som lånas inom gruppen (spjut och sköldar)

Du måste själv ta med dig:

– Sovsaker (Kom ihåg att det kan vara kallt även inomhus. Behöver inte vara medeltida)
– Ätsaker (Djup träskål, sked, kniv och kåsa/kopp)
– Medeltida tunika i linne/bomull att bära under ylletunikan
– Enfärgade byxor i linne/bomull/ylle utan fickor/dragkedjor i diskret färg
– Vattentåliga skor i diskret färg
– Personliga tillhörigheter (mediciner, avstängd mobil, och liknande)

Tips på ställen man kan köpa billig lajvutrustning från är gripheim.se och nidingbane.se. Även diverse second hand-butiker och loppisar är väldigt bra ställen att leta efter passande utrustning på.
Vill man pröva sy saker själv så finns det enkla instruktioner här för en uppsättning basplagg. Man kan även få sytips om man går till Ljusorderns facebookgrupp.

Vi kommer även att försöka se till att låna ut fler saker från lajvföreningens förråd, men kan i nuläget inte garantera något. Mer information kommer att dyka upp när vi vet mer om detta. Vet du att du saknar något speciellt och inte kan ordna det, hör av dig till arrangörerna på ljusordern@gmail.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *