Vägbeskrivning

Lajvet kommer att utspela sig på SLIs området i Tällberg, ca 4 mil nordväst om Skellefteå. Om du är bra på kartor kan du gå på eniro.se eller hitta.se och söka på Tällberg, Kåge, eller slå in 64.987562,20.822697 på Google Maps. Annars finns här en noggrann vägbeskrivning att anteckna. Innan lajvet kommer man även att få telefonnummer till arrangörerna utifall man kör vilse och det blir kris.

1. Kör på E4:an, norrut eller söderut, tills du är vid OSTVIK två mil norr om Skellefteå. Det är en liten by som mest märks för att det är en stor röd cykelbro som går över E4:an just där. Vid Ostvik ska du av E4:an.

2. Kör av från E4:an vid Ostvik, och fortsätt inåt landet mot DRÄNGSMARK och STAVATRÄSK.

3. Kör förbi DRÄNGSMARK, och fortsätt ytterligare en knapp mil.

4. Nu bör du vara ute på en mycket lång raksträcka, knappt en halvmil lång, och som slutar i en lååång uppförsbacke. I slutet av denna lååånga uppförsbacke finns en liten väg till höger. Denna lilla väg till höger kommer kring 500 meter efter backens krön och är en liten grusväg. Den är skyltad med en vit skylt märkt “Tällberg”.

5. Ta av på den lilla grusvägen till höger. Kommer du innan du hittar den lilla vägen med den vita skylten till KÄLLDAL, så har du kört för långt. Vänd och kör tillbaka, ta andra grusvägen till vänster. Skylten med “Tällberg” syns sämre från Källdalshållet dock.

6. Du är nu på grusvägen mot Tällberg. Kör längs den två kilometer, ta höger när du för andra gången passerat en bäck, det bör vara skyltat där. Det är just innan du kommer till en samling med röda små stugor, innan byn Tällberg ska du alltså ta av och köra vidare på en skogsväg tills du är framme vid den trevägskorsning som området börjar vid. Denna korsning känns igen på att det finns en vägskylt med en toppig näverhatt vid den. Där är incheckningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *