Praktisk information för Ljusväktare

Boende under lajvet

Ljusorden kommer att bo i ett av trähusen i byn. Inne i rummen kommer lajvet inte att pågå, det är off-lajv. Detta innebär att de sovsaker, väskor och annat som ligger inne på rummen inte behöver se ut som om de kom från medeltiden.

Detta innebär också att om du någon gång behöver ta en paus från lajvet så går det bra att gå in på rummet och lägga sig och vila. Ingen får lov att komma inspringande och säga att nu måste du komma därför att orcherna anfaller. Inne i rummet pågår inte lajvet och i verkliga världen så finns inga orcher.

Det är INTE tillåtet att sitta och prata om sådant som inte hör lajvet till inne i huset! Detta eftersom det lätt hörs ut genom de tunna väggarna.
Rummet är alltså en plats för vila och inte en plats för prat. Om du verkligen måste säga något så går det naturligtvis bra att viska.

Resa till lajvområdet

För att ta sig till lajvområdet behöver man köra bil, enklast med utgångspunkt Skellefteå. Det finns en utförlig vägbeskrivning att tillgå här. Genom facebookgruppen eller evenemanget så kan man även fråga om det finns folk att samåka med till och från lajvet.

Vi kommer även att satsa på att ordna samåkning för Ljusväktare till och från centrala Skellefteå i samband med lajvet. Detta för en liten summa för att ersätta bensinkostnader, som inte är inbakad i anmälningsavgiften. Mer information om detta kommer framöver.

Om föreningen SLI och försäkring på lajvet

Ljusordern är ett ideellt arrangemang som arrangeras under SLI, en förening under Sveriges största spelförbund Sverok. Blir man medlem i föreningen SLI så är man skyddad av Sveroks försäkring under hela arrangemanget, det är alltså starkt rekommenderat att bli medlem i SLI. Medlemskapet är en engångskostnad på 50 kr per år om man är under 26 år gammal.

Har du frågor och vill prata per telefon med någon av arrangörerna kan du skicka ett mejl till ljusordern@gmail.com, så ordnar vi det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *