Vos-Da-Lag

Vos-da och Da-lag är de två stammarna som bott kring Myrängen i många år, och som förra året jagade ut människorna från byn. Däremot blev det inte riktigt som planerat. Ljusorderns representanter på plats lyckades efter mycket oroligheter och några sammandrabbningar styra in orcherna på andra tankar. Det dock först efter att Kargos av Da-lags stam avsatte den gamla ledaren och själv tog platsen som Durub.

Då sedan budet kom från deras överhuvud och storhövding (gros durub) Grasgat, att han var besviken på de mindre stammarnas jobb i myrängen och att han själv skulle komma dit och göra processen kort med såväl orcher som människor, befann de sig alla slutligen fångade i en rävsax.
Rykten säger även att Grasgat siktar på att bli den enda uk uruk gros durub (storkonung/över hövding), att han förslavar andra stammar och dödar alla som motsätter sig honom. I detta nu är han i strid mot en av sina största motståndare, grannregionens gros durub Nashar.
På detta så hade Ljusordern öppnat en förhäxad skatt som vaktades av draken och då draken själv kom dit så var det bara för att möta dess skapare.
Nu fanns längre inte mycket att välja på. Myrängen måste överges. Kargos, som visade sig vara något mer resonabel än den föregående ledaren, första handling var att slå ihop de två stammarna som nu går under namnet Vos-Da-Lag, han välkomnade även de myrängenbor som ville ansluta sig till den nyformade stammen.

Med Grasgat i hälarna var nu alternativen få. Samla ihop så många anhängare och allierade som möjligt och göra sig redo för strid. Om inte Nashar hinner ifatt Grasgat innan, men törs man lita på det? Och även om Nashar skulle hinna ifatt, skulle han kunna besegra Grasgat? Som om inte det var nog talade schamanerna nu om en stor ondska som befinner sig i världen. Har den koppling till vad som hände med draken på något vis? Eller är det måhända gudinnans förbannelse som nu är över världen?

Byborna från Myrängen
Det är oerhört sällan människor tillåtits bli en del av orchkulturen, men förra året så blev hela människobyn Myrängen integrerad i Myrängens orchstammar. Detaljerad information om hur det fungerar med de övergångna människorna i orchkulturen står under en separat flik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *