Sökta roller

Detta är de grupper som arrangörerna har tänkt sig ska finnas på lajvet. Det går såklart även att komma på egna förslag, så om du har någon idé är det bara att maila ljusordern@gmail.com. Mailen går även att använda vid funderingar kring existerande grupper, om du vill diskutera rollförslag, och för alla andra frågor.

Ljusväktare

Ljusordern är på plats för att försöka lösa de problem som uppstått i Tallträsk och kommer ha ett specifikt uppdrag att lösa under lajvet. Denna gruppen riktar sig speciellt till nybörjare från 13-18 år, men även erfarna lajvare och äldre lajvare är välkomna. Som ljusväktare så får du låna mycket av det du behöver för lajvet och extra hänsyn kommer att tas till att många är nybörjare. Ljusväktarna kommer att bo i värdshuset i byn.

Sökta roller:
*Ljusväktarlärlingar
*Ljusväktare
*Examinatorer
*Vidareutbildade ljusväktare

Tallträsk-bybor

Detta är gruppen består av bofasta människor i Tallträsk, byn som lajvet detta år utspelar sig i. Båda gamla och nya roller är välkomna. I denna grupp kan man även spela inflyttade människor från grannbyn Myrängen, som flydde från sin hemby förra året då orcherna tog över. Den här gruppen är öppen för alla. Barn 0-12 måste ha medföljande förälder/fadder som ansvarar för barnet. Byborna kommer att bo i trähus inne i byn.

Sökta roller:
*Infödda Tallträskbor
*Inflyttade flyktingar från Myrängen
*Värdshuspersonal (Lajvar gratis!)
*Byäldstar (3 stycken)

Orcher/Gråväsen & Myrängen-bybor

Till Tallträsk har det precis anlänt ett följe orcher, eller gråväsen som människorna kallar dem, och med dem följer en samling mänskliga bybor från Myrängen. Dessa är samma orcher som tog över byn Myrängen ett år tidigare. Denna grupp består av orcher från stam Vos-Da-Lag, tidigare Myrängen-bybor och enstaka slavar (orcher/människor).
Det krävs inga lösdelar för att spela orch och allt nödvändigt smink kommer att tillhandahållas på plats. Den här gruppen är öppen för alla. Barn 0-12 måste ha medföljande förälder/fadder som ansvarar för barnet. Orcherna kommer troligtvis att bo i ett tältläger strax utanför byn.

Sökta roller:
*Orcher från stam Vos-Da-Lag
*Övergångna myrängenbor
*Slavar (fåtal)

Tomtar

Detta är en grupp specifikt riktad mot barn i åldern 7-12. En stortomte är gruppansvarig, men barnen måste även ha en fadder med på lajvet, exempelvis en förälder eller släkting som ansvarar för dem.

Alver

Till detta lajv finns det utrymme för att spela en utav ett fåtal alver som av okända anledningar dykt upp i Tallträsk. Detta är en grupp med lite högre krav på spel och utrustning, så vill du spela alv ser vi gärna att du har lajvat tidigare.

Tillresta

Det finns ett stort land utanför den lilla byn Tallträsk, och vissa personer kan ha intresse att bege sig ut till en sådan här avlägsen avkrok. Stadsmänniskorna är ofta kulturellt väldigt annorlunda från byborna. Här kan många olika sorters roller dyka upp, vi är öppna för egna förslag.

Skogsväsen/andra roller
Ute i skogarna finns det allehanda mystiska väsen som smyger sig omkring, och Jormark innehåller många mystiska . Vill man så finns det utrymme att spela Tidigare så har funnits bland annat älvor och varulvar som spelats på lajvet. Hör av dig till arrangörerna på ljusordern@gmail.com om du vill spela en sådan roll.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *