Utrustning

-Under konstruktion-

Utrustning – Vad du behöver ha med dig för att lajva

Kläder
Kläder är bra att ha så att man inte fryser. Detta är ett fantasylajv inspirerat av framför allt medeltiden så därför så försöker vi att så mycket som möjligt ha historiska kläder. Att se rätt ut är en del av den illusion som är ramen för den berättelse vi skapar. Ljusordern är ett nybörjarvänligt lajv så har det relativt låga dräktkrav. Kom ihåg att det är viktigare att din utrustning ser bra ut än att den faktiskt är historiskt korrekt. Dragkedjor och liknande moderna detaljer ska inte synas om sådana finns på kläderna. Det som inte syns finns inte, och det är därför fullt tillåtet med moderna underställ och dylikt.

Olika grupper har dessutom olika kläder, så kolla gärna igenom det specifika för just din grupp. Önskvärda material i kläderna är naturmaterial i stil med linne, ylle och bomull. Skor får vara moderna men i så diskret färg och utseende som möjligt, där ideal är läderskor i naturliga färger.
En bra sak att ha med sig, oavsett grupp, är en pung/bältesväska som du kan bära omkring dig saker i.

Sovsaker

En utvilad lajvare är en glad lajvare. Vi kommer att sova båda kvällarna på området. Därför kan det vara bra att ha med sig sovutrustning. Vanligast på lajv är att bädda med fällar och filtar, men det är helt okej att ha sovsäck och liggunderlag under.

Matgrejer

På lajv har man med sig egna matdon. En enkel träskål, en träkåsa och en slev borde räcka. Egentligen räcker det men en skål, men då får du äta först och dricka sedan. Soppa går bra att dricka och matbitar går att peta i sig med en pinne som man skalat bort barken på. Kom ihåg att ta en skål och inte en platt tallrik. Man får inte plats med mycket soppan på en sådan.

Det går oftast att få tag på billiga bra träskålar på secondhandbutiker. Ett tips är en kåsa som kan stå på ett bord utan att tippa!  Kom ihåg att lajv handlar mycket om att bygga upp en illusion. Ett matset i plast, hur praktiskt det än är, är fullständigt stämningsdödande.

Övrigt

Behöver du ta medicin? Har du en bok som din roll ska ha? Glöm inte att packa ner sådant också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *