Välkommen till Ljusordern III

Detta lajv utspelar sig i byn Tallträsk, en liten trevlig by inte alltför långt (ett par dagsmarscher) från byn Myrängen där förra årets lajv utspelade sig. Tallträsk är en lugn och trevlig by där människorna som befolkar den vet hur saker och ting ska skötas, det vill säga, som det alltid har gjort. Men på sista tiden har friden störts, man har haft problem men att barn har försvunnit, de har varit i skogen för att plocka bär, hämta vatten eller bara leka och sedan har de inte kommit tillbaka, helt spårlöst försvunna.

Tillråga på allt så har en av stenarna i utkanten av byn börjat att röra på sig. Barnen var de som märkte det först, men det var ingen av de vuxna som trodde på dem till en början. Men nu kan alla se att stenen faktiskt har rört sig flera meter inåt byn. Barnen sa också att den har ögon och att den lever, men det trodde man bara var barnsliga påhitt. Men efter att värdshusvärden en natt när han var på väg till avträdet säger sig ha sett stenen ifråga blinka åt honom och ta ett steg framåt, beslutade man sig för att kalla på Ljusordern.

Det kanske var någonting speciellt med den där stenen ändå och hur som helst så ville man inte ha den ståendes där mitt i byn. Det kanske fanns något samband med de försvunna barnen också och det kunde Ljusordern kanske reda ut, så att allt blev som vanligt igen, som det alltid hade varit.

About Leif

Huvudarrangör för ljusordern 3
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *